Mediation

(Echt)scheidingsmediation is in overleg zoeken naar regelingen waar je samen mee verder kunt. Regelingen die in samenspraak zonder de tussenkomst van de rechter tot stand zijn gekomen.

Het doel van scheidingsmediation is om samen, onder deskundige begeleiding, tot oplossingen te komen. Er wordt desgewenst stilgestaan bij de reden van de echtscheiding. Hierdoor wordt de keuze van de vertrekkende partner vaak wat acceptabeler. De meerwaarde ligt in het begeleiden van partners en eventueel de kinderen in hun emoties.

Het voorkomt dat de problematiek verhardt en het maken van zakelijke afspraken in de weg staat. Het voorkomt ook dat partijen gedurende het scheidingsproces zo van elkaar vervreemd raken dat zij niet meer kunnen communiceren. Met alle gevolgen van dien.

Door middel van mediation kunnen er vaak wel goede en houdbare afspraken gemaakt worden. Tel daarbij op dat scheidingsmediation over het algemeen sneller en goedkoper is dan scheiden met ieder een eigen advocaat en de tussenkomst van de rechter.

Indien beide partijen voor mediation open staan, een groot voordeel dus!