De zomervakantie voorbij, (echt)scheidingsgolf?

Al eerder is uit onderzoek door TNS Nipo (in opdracht van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators) gebleken, dat de meeste scheidingsaanvragen na de feestdagen of de vakantie worden gedaan. Ook bij Boeve Familierecht merken wij ieder jaar onder andere na de zomervakantie weer een piek in het aantal verzoeken tot bijstand in op handen zijnde echtscheidingen/verbrekingen van samenlevingen.

De oorzaak voor deze jaarlijkse toename lijkt – zo blijkt uit onderzoek – redelijk makkelijk in te vullen. Gedurende de zomervakantie brengen stellen vaak meer tijd met elkaar door dan in het normale, dagelijkse leven. Irritaties die anders niet zo opvallen, worden ineens weer een stuk zichtbaarder. Ook kan het vooruitzicht om meer tijd met elkaar door te brengen in de praktijk toch minder rooskleurig uitpakken dan verwacht. Dit zijn enkele redenen waarom stellen na de zomervakantie besluiten uit elkaar te gaan.

Bij een echtscheiding of verbreking van de samenleving komt veel kijken. Zo moeten er afspraken over de financiƫn worden gemaakt en moet er eventueel een ouderschapsplan komen. Het is van groot belang dat u zich gedurende dit proces goed laat begeleiden. De advocaten van Boeve Familierecht staan na de zomervakantie weer uitgerust voor u klaar voor deskundig advies. U kunt bij ons terecht voor zowel eenzijdige bijstand als mediation. Voor informatie kunt u contact met ons opnemen via 026-3823114 of via info@boevefamilierecht.nl.